Tilbage til oversigten

dekomaler.dk

Da jeg begyndte at forberede min første kunstudstilling (planlagt til marts 2020), vidste jeg godt at jeg skulle bruge et website. Og det blev til i form af galleri-gulfeldt.dk .

Men et halvt års tid senere, da jeg sad og var led og ked af mit udviklerjob, og tanken om at kunne fokusere mere på min kunst voksede, blev jeg klar over at jeg egentlig havde brug for noget andet og mere end blot en mulighed for at vise værker frem online.

Det, jeg nød mest af alt, var at arbejde på monumentale projekter. Store vægmalerier og deslige. Men det var sjældent at jeg fik muligheden. Men hvad nu hvis folk var interesserede i at betale for det…? Hvad hvis jeg kunne få kommissioner på den slags opgaver?

Jeg havde dermed fået brug for et website, der var beregnet på salg og oplysning. Et website, designet til at tiltrække potentielle kunder. Og et website der fokuserede mere på produkter (vægmalerier, kunsthåndværk) end på “kunstværker”.

Og domænet dekomaler.dk viste sig at være ledigt…

Om designet

Jeg ønskede et så moderne design så muligt. Lyst, klare farver, bannere med billed-baggrund i fuld sidebredde. Store elementer, med tydelige hover-effekter.

Min største udfordring i den forbindelse var, at jeg manglede relevant billedmateriale. Og jeg ønskede ikke at bruge stock photos, da siden jo gerne skulle afspejle mine egne projekter / evner.

På forsiden endte jeg med som topbanner at kombinere to bølgeformede SVG paths med et baggrundsbillede af et maleri jeg har lavet, der forestiller en bølge. Og på banneret længere nede ad siden, indsatte jeg et nedtonet billede af mig, stående foran et maleri af Asger Jorn.

Logoet blev et ikon der forestiller farvekort, og farverne på siden er samplet derfra – såsom f.eks. de blå nuancer i banneret, og de grønne knapper.

Fremtidsplaner

I forhold til teknologi har jeg planer om at give siden en større overhaling. I første omgang blev det et WordPress-tema (med underscores som basis). Og det skyldtes at jeg var under ekstremt tidspres i forhold til at få siden færdig inden udstillingen.

Men planen er at lave en React SPA, der henter data via WordPress’ API.

Er du interesseret i et samarbejde?