Tilbage til oversigten

Fjordstudio logo

Mål: skab et Fjordstudio logo der kan bruges ved bidrag til Open Source projekter.

Dette logo / touch icon er specifikt designet til brug på GitHub, hvor det er “ansigtet” på den organisation jeg har oprettet, til at opbevare Open Source projekter.

Jeg havde den idé at kombinere en pensel med maling, med åben – og lukke tags fra HTML og XML ( dvs. < /> ). Men da jeg begyndte at skitsere penslen, blev det simpelthen for gnidret, taget i betragtning at logoet i de fleste tilfælde ikke ville vises større end 30×30 pixel.

Så penslen blev skrottet, og et kalligraferet f blev indsat i stedet. Tag-idéen holdt dog stadig vand, da det trods alt var kode-relateret – og jeg valgte at lade dem skrive i en mere kantet og teknisk udseende skrifttype, da det jo var kode der var tale om.

Til sidst indesluttede jeg disse elementer i en cirkel, som jeg kæmpede længe for at beslutte udseendet på. Jeg vidste at jeg ønskede en cirkel, da så mange andre brugte firkanter med afrundede hjørner á la iOS, og jeg ønskede at silhouetten skulle være anderledes.

De farver…

Farven var dog et svært valg, og det tog mig 4 forsøg at finde den rette kombination. Den skulle både signalere kreativitet og kode – uden at der skete for meget til, at logoet ikke kunne fungere i det lille format, det var beregnet til.

Først prøvede jeg en blegt grøn/turkis, fordi det var en farve der sjældent bruges til webbrug, og jeg derfor vidste at den ville skille sig ud – med logoets centrale elementer i sort tekst, for mest mulig kontrast. Det fungerede dog ikke optimalt – logoet blev ikke tydeligt nok. To versioner af den turkise farve blev skrottet, og så gik jeg over til at tænke i retning af en IDE. Kode på skærmen. Måske var sort tekst på farvet baggrund ikke den rigtige vej at gå? Måske var farvet tekst på mørk baggrund i virkeligheden det, der bedst symboliserede Open Source kode.

Den mørke baggrund måtte ikke blive sort, for det ville overdøve “indholdet” – så jeg endte med en varm mørkegrå. Og deri forsøgte jeg mig så med flere forskellige farver tekst. Bogstaver og tegn i forskellige farver, som hvis det var kode. Men det signalerede bare ikke kreativitet. Og den komponent ville jeg også gerne have med.
Til sidst fandt jeg på at kombinere farverne til en gradient – og fylde alle tegn med den.

Den mørke baggrund med den farvede tekst, samt tegnene omkring f’et symboliserer kode, men farveovergangen og det kursive ‘f’ symboliserer kreativitet.

Fjordstudio logo version 4

Skriv et svar

Er du interesseret i et samarbejde?