Tilbage til oversigten

Frivilligcenter Odense

Mål: Skab en prototype til et online leksikon over frivillige organisationer i Odense og omegn.

Frivilligcenter Odense kørte et projekt i foråret 2017 der skulle afdække deres muligheder for at få lavet en ny hjemmeside, der kunne vise alle de frivillige organisationer i Odense og omegn som de samlede. Som det var, lå “leksikonnet” over foreningerne på en uoverskuelig underside på deres hjemmeside, der for det første var svær at finde, og for det andet svær at bruge, da indholdet var vokset langt ud over det siden oprindeligt var bygget til.

Prototype af kontrolpanelet

Den store udfordring i forhold til kontrolpanelet var ikke selve administrationen af kategorier og foreninger – det var håndtering af muligheden for flersproget indhold. Det var et ønske fra Frivilligcenter Odense’s side, at finde ud af hvordan det ville fungere i praksis – af hensyn til flygtninge, indvandrere, turister og andre der kunne få brug for hjælp i Danmark, uden nødvendigvis at kunne sproget.

Jeg byggede et interface op fra bunden af, hvor man kunne tilføje indhold på flere sprog, der kunne byttes ud baseret på en sprogvælger på hjemmesiden. I kontrolpanelet kunne man vælge hvilket sprog man ville redigere, og så bliver den danske tekst vist ved siden af, så man har de letteste forudsætninger for at oversætte.

En anden ting, der måtte tages i betragtning, var foreningernes egen mulighed for at redigere deres oplysninger. Vi blev enige om, at de ikke skulle have login, da det ikke kunne betale sig, taget i betragtning at det var mange forskellige mennesker der arbejdede på frivillig basis i foreningerne, og at de ikke kunne forventes alle at kende til et forenings-login. Så det ville ikke være holdbart.

Til gengæld kunne vi, på hjemmesiden, under hver forening, tilføje et “foreslå ændringer”-link, hvor folk kunne indtaste tilrettelser af tekst, og forslag til ændringer af f.eks. kontaktoplysninger, telefonnumre, eller angive billeder og videoer de gerne så tilføjet til beskrivelsen. Disse forslag blev så vist i en oversigt i kontrolpanelet, hvor de ansatte i Frivilligcenteret ville kunne få ind og godkende og aktivere dem – eller slette dem.

Udkast til hjemmesiden

De ovenstående billeder er wireframes af layoutet på hjemmesiden. Forslag til hvordan indholdet kunne stilles op, så det var så let at navigere i, som muligt.

Det stod f.eks. klart at der skulle være kategori-vælger og søgefelt på forsiden, omhyggelig sortering af foreninger og organisationer i kategorier, samt mulighed for at tilføje tags (f.eks. handicapvenlig, flersproget etc.).

Frivilligcenter Odense - kontrolpanel

Skriv et svar

Er du interesseret i et samarbejde?