Tilbage til oversigten

Fyns Dykkercenter

Mål: Genoprettelse af lille hjemmeside efter hacking.

Dette er hjemmesiden for Fyns Dykkercenter (nu en del af Diving 2000).

Siden var en WordPress-side der ikke havde været opdateret længe, og kørte et forældet tema, der var en stor sikkerhedsrisiko. Sidst i 2017 skete det, der måtte ske: Siden blev hacket.

Lige pludselig lå der to kopier af WordPress, hulter til bulter på serveren (nærmest oven i hinanden) – alle uploads var kopieret ned i en undermappe var det ikke var tilgængeligt/synligt på siden, og indholdet på siden var kun delvist urørt, og delvist volapyk.

Min opgave bestod i at få ryddet op. Jeg kunne ikke umiddelbart adskille de to WordPress-installationer, da det var svært at gennemskue hvilken der var den “rigtige”. Jeg kunne flytte billeder og filer tilbage til de rette placeringer, og rydde op i indholdet – så så siden korrekt ud for brugeren, men behind the scenes var der kaos, og det var umuligt at vedligeholde derfra. Og problemet med temaet var jo også uløst, hvilket betød at scenariet kunne gentage sig.

Der var to mulige løsninger. 1) Tag en backup, og lav en helt ny installation af WordPress, og gendan data. 2) Drop WordPress, da det alligevel er en side, der sjældent til aldrig opdateres, og bare skal gøre firmanevnet synligt online.

Valget faldt på 2. Jeg gemte tekster og billeder, afinstallerede begge WordPress installationer, og byggede en statisk side med omtrent samme (finpudsede) design. Nu er den ultimativt sikker, og kan passe sig selv uden at firmaet skal bruge mere tid eller kræfter på den, potentielt for livstid.

Fyns Dykkercenter

Skriv et svar

Er du interesseret i et samarbejde?