Tilbage til oversigten

“divisive / dismissive / missive”

Layout til digtsamling om ensomheden og problemerne med at forstå hinanden i det moderne samfund.

Jeg havde netop afsluttet “Light Requires Darkness”, som var min digtsamling om at komme ud af en depression, og jeg havde ikke regnet med at skrive noget foreløbig. Men så ramte jeg en ny kilde i form af interne problemer i min familie – og det første til denne digtsamling; den hurtigste jeg nogensinde har skrevet.

Der er lidt Dan Túrell over stilen – omend på engelsk. Men indholdet er helt mit eget, og i det store og hele spontant nedfældet, snarere end planlagt.

Opsætningen, og tankerne om hvordan samlingen kunne stykkes sammen, kom først da jeg stod med alle digtene, og begyndte at spekulere på hvad de kunne bruges til.

Jeg havde allerede haft held til at lave et super elegant, minimalistisk layout til den tidligere samling – så jeg tænkte, at jeg ville udforske det spor yderligere.

Forside-billedet er et, jeg selv har taget af en regndråbe på en våd gren (okay, der er også noget Ezra Pound i det).

The apparition of these faces in the crowd:
Petals on a wet, black bough.
– Ezra Pound, “In a Station of the Metro”

Efteråret var undervejs da jeg færdiggjorde, og samtidig kunne regndråben illudere tårer. Den afdæmpede gråbrune farve der blev baggrund på resten af forsiden, er taget fra fotografiet, for at kunne lave en glidende overgang mellem det, og den ensfarvede del.

På den næste side ser det ud som om, forsiden siver ned / drypper ned i samme farve. Og i stedet for at skrive en introduktion til digtsamlingen, skrev jeg et kortfattet digt.

"divisive / dismissive / missive" - side 2
“divisive / dismissive / missive” – side 2

Tanken var, at eftersom dette var en samling, der illustrerer kommunikation der er gået i stå, og overtaget af online støj – så ville jeg kræve af folk, at dette var tiden hvor de lagde telefonen og gjorde et ærligt forsøg på at fordybe sig, og tænke over tingene. Og derfor ville jeg ikke “forære dem løsningen” ved at forklare hvad samlingen handlede om – bortset fra hvad der stod, på siden hvorfra den kan downloades.

divisive / dismissive / missive forside

Er du interesseret i et samarbejde?