Tilbage til oversigten

Nebullaneous logo

Mål: lav logo til nyhedssite om populærvidenskab.

Mit gamernavn – og online pseudonym mange steder – er Nebula. Og videnskab har altid været en af mine passioner – særligt astrofysik og kosmologi. Idéen med at lave et nyhedssite der fungerede som aggregator for populærvidenskabelige artikler, er stadig under udvikling. Logoet er den første komponent jeg er klar med.

Grunden til at navnet blev “Nebullaneous” i stedet for kun “Nebula”, er fordi det er et ordspil, der lyder meget som “Nebula News”, men samtidig har den samme endelse som “Miscellaneous”, og dermed antyder en samling af nogen gange disparate elementer – som jeg forestiller mig at siden hurtigt kan gå hen og blive, da videnskab jo er et bredt emne.

Design af logoet

Min første idé til logoet var, at bruge N’et i Nebullaneous, med en sky over (Nebulas betydning). Men da jeg begyndte at skitsere det, blev det for detaljeret og klodset – og skyen endte med at være en cirkel. Cirklen fader til hvidt i toppen, som en art atmosfærisk effekt. Logoet kan enten bruges med hele navnet i tekst, eller kun med N’et, afhængig af behov.

Farven på logoet startede som en afdæmpet, blød lilla – der illustrerede fjernhed som stjernetågerne (Nebulae), eller skyer på himlen ved solnedgang. Jeg mente dog ikke, at det virkede seriøst nok i forhold til at siden skulle have fokus på videnskab – så derfor ændrede jeg det til den nuværende blå.

Som en bonus har logoet uden tekst også en vis lighed med Pacman – for lige at understrege forbindelsen til gaming.

Nebullaneous logo

Skriv et svar

Er du interesseret i et samarbejde?