Tilbage til oversigten

Paul Simon fansite

Mål: lav en prototype på et responsivt website efter et givent tema. I mit tilfælde “musik”.

Dette er (desværre) ikke en komplet hjemmeside. Det er et design-koncept. Et eksempel på en kodet prototype der gør det muligt at se animationer, sidens tilpasning til skærmstørrelsen, og interaktioner med elementerne på siden, fremfor bare en flad billedfil der lader dig gætte dig til funktionaliteten.

Mine tanker bag designet

Jeg ønskede at opnå et par specifikke ting, med dette design. For det første ønskede jeg, at det skulle reflektere Paul Simon’s personlighed og musikalske stil. For det andet forestillede jeg mig fra starten af, at der var tale om et retro-70’er look i tråd med tidsperioden for nogle af hans mest kendte numre.

Derudover var det vigtigt for mig, at designet udnyttede skærmstørrelsen bedst muligt, og tilpassede sig bedst muligt på tværs af devices.

Som et grundlag for at linke designet til Paul Simon’s produktion, så lagde jeg ud med en baggrund der består af små hvide mursten – inspireret af “A Poem on the Underground Wall”, en Simon & Garfunkel-sang, som der åbenbart ikke er så mange der husker længere, har jeg efterfølgende fundet ud af.

Farverne er afdæmpede jordfarver og sepia-toner, da jeg fandt at de bedst matchede Paul Simon’s ydmyge og stilfærdige karakter – jordbunden og eftertænksom.

For at skabe et overbevisende retro-look, er billederne sort-hvide, og alle bokse har let afrundede hjørner og svag skygge. Og først og fremmest: headeren! Jeg vidste fra starten at jeg ønskede den en smule asymmetrisk, for at tage af fra det ellers “indboksede” look, og forhindre at alt bare var firkant på firkant. Som den er nu, skaber den dynamik og energi, i stedet for bare at gemme sig i toppen af skærmen.

Prototypen kan ses på min server, fuldt funktionel.

Bemærk også sommerfugle-animationen på “Join fanclub”-siden. Det var første gang jeg brugte en CSS animation i et webdesign, og det var både sjovt og lærerigt. Det blev senere også en af de første demoer jeg offentliggjorde på CodePen.

Paul Simon fansite

Skriv et svar

Er du interesseret i et samarbejde?