Webudvikling · april 16, 2020 0

Website: Thujalunden

Thujalunden er en blog om bæredygtighed, selvforsyning, DIY og økonomisk uafhængighed.

Jeg ved dårligt hvor jeg skal begynde med at beskrive hvad Thujalunden er. Det er et hjertebarn som jeg har udskudt at gå i gang med i næsten et år, fordi det føltes så vigtigt at jeg slet ikke følte det kunne gøres “rigtigt” nok. Og så, da jeg endelig kom i gang, så gik det bare så stærkt og kom så naturligt.

Navnet “Thujalunden” er en ironisk kommentar til vores grund, der var overgroet med thujaer da vi overtog den for et par år siden, og det hårde arbejde vi lagde i at få den ryddet.

Logoet har været gennem flere versioner, hvor kun farverne har stået klart fra starten. Ultimativt endte jeg med at holde det simpelt og lade typografien komme til orde.

Indholdet fokuserer på vores rejse mod økonomisk uafhængighed, selvforsyning og personlig frihed. Der er artikler om vores gør-det-selv projekter og madlavning, såvel som økonomiske tips og inspirerende artikler til andre, med samme mål i livet. Rejseberetninger fra billige, bæredygtige ferier vi har været på – og om glemte, oversete naturperler i Danmark. Jeg kan dårligt få beskrevet det hele her – så læs hellere videre direkte på bloggen.

Sådan så forsiden ud i sommeren 2020

Den tekniske del

I og med at der er tale om en blog, var WordPress et naturligt sted at starte. Temaet er et child theme baseret på Infinitymag. Oprindeligt havde jeg tænkt mig at kode et tema fra bunden, men da jeg så Infinitymag gik det op for mig at al den funktionalitet jeg ønskede, allerede var lavet. Og så var der ingen grund til at genopfinde den dybe tallerken.

Brand farven er grøn fordi der er fokus på natur og bæredygtighed, samt genbrug og genanvendelse. Og i øvrigt er grøn også min yndlingsfarve. Det var vigtigt for mig at vælge et magasin-layout, da det giver fleksibilitet i forhold til indholdet, samt mulighed for at fremhæve flere typer af indhold. News tickeren på forsiden talte også meget op i forhold til valg af design. Det samme gælder alle de subtile UI animationer der er indbygget i temaet.

De ting det primært var nødvendigt at ændre på, var i forhold til mobilvisningen, der ikke var optimal i udgangspunktet. F.eks. var slideren på forsiden med fremhævede artikler overhovedet ikke responsiv til at starte med.

Bloggen har kørt i et års tid nu, og der kommer stadig mere indhold til. Det er et spændende projekt, og en fantastisk mulighed for at videregive de erfaringer vi selv kæmper os til i løbet af processen. 😀

Forsiden i foråret 2021